Chat on WhatsApp

Vuilwatersysteem aan boord

De vuilwatertank is een heet hangijzer, waar de meningen nogal over uiteenlopen. Vanaf 1 januari 2009 is het lozingsverbod uit de wet verontreiniging oppervlaktewater van 1974! ook van toepassing op de pleziervaart. U kunt hier meer over lezen op deze voorlichtingssite (opent in nieuw window).

 

vuilwatersysteemZoals u kunt lezen op de voorlichtingssite, mag toiletwater (zwart water) niet meer geloosd worden op het oppervlaktewater. Ander huishoudelijk afvalwater (grijs water), zoals douchewater en afwaswater mag nog steeds worden geloosd. Voor het toiletwater geldt echter geen verplichting tot het installeren van een opvangvoorziening. Het is aan de watersporter zelf hoe hij of zij dit gaat regelen.

 

Er zijn diverse oplossingen, waarvan de inbouw van een vuilwatertank er een is. Een vuilwatertank heeft als voordeel dat je niet telkens rekening moet houden met dat je genoeg zakjes aan boord hebt. Een vuilwatertank heeft echter ook een aantal nadelen, zoals de ruimte die het inneemt, de beperkte capaciteit en het brengt extra onderhoud met zich mee. Bovendien is zo een systeem vrij prijzig. Toch kan de keuze voor een vuilwatersysteem voor u het meest praktisch zijn. Mocht u besluiten een vuilwatertank te laten installeren, dan kunt u dat bij ons laten doen.

Gallery Vuilwatersysteem aan boord