Chat on WhatsApp

Boegschroef en hekschroef inbouwen

Vetus boegschroef

Een boegschroef, ook wel kopschroef genoemd, maakt het leven op het water makkelijker en veiliger. De kopschroef zorgt er voor dat u de boot ten alle tijden onder controle heeft tijdens het manoeuvreren in de haven, bij bruggen en sluizen. Ook komt het de veiligheid ten goede omdat u en uw bemanning geen gevaarlijke capriolen met de pikhaak en lijntjes hoeven uit te halen. Verder zijn zijn vervelende schades aan de romp verleden tijd. Met een boegschroef wordt manoeuvreren in stressvolle situaties kinderspel.

Hekschroef

Een toevoeging op een boegschroef is een hekschroef die aan de achterzijde van het schip wordt geinstalleerd. Hiermee kunt u de achterzijde van de boot beter kunt controleren. Vooral bij het aanleggen en wegvaren biedt de combinatie van een boeg- en hekschroef deze voordelen.

Boegschroef of hekschroef inbouwen

Het inbouwen van een boegschroef bestaat uit het inbouwen van de boegschroef tunnel (buis). In een stalen of aluminium boot wordt de buis in de romp vast gelast, waarna het metaal wordt geconserveerd. Bij een polyester boot wordt de boegschroef tunnel ingelamineerd.

Hierna wordt de motor en het staartstuk van de boegschroef geplaatst, waarna de bekabeling wordt geïnstalleerd.

Prijs boegschroef en hekschroef

De prijs van een elektrische boegschroef of hekschroef  is onder ander afhankelijk van het vermogen van de boegschroef, materiaal en afmetingen van de tunnel, aantal en soort bedieningspanelen, bekabeling, eventueel extra accu's en natuurlijk arbeid. Daarbij dient u rekening te houden met hijskosten.

Daarbij heeft u keuze uit diverse merken boegschroeven, zoals Vetus, Side Power, Max power, Craftsman Marine en Quick.

 

Keuzetabel boegschroef stuwkracht

stuwkracht   geschikt voor bootlengte
25 kgf   van 5,5 tot 8,5 mtr.
35 kgf   van 6,5 tot 10  mtr.
55 kgf   van 8,5 tot 12,5 mtr.
60 kgf   van 9 tot 13 mtr.
75 kgf   van 10,5 tot 15 mtr.
95 kgf   van 12 tot 17  mtr.
125 kgf   van 14 tot 20  mtr.
160 kgf   van 16,5 tot 22 mtr.
220 kgf   van 19,5 tot 26  mtr.
230 kgf *   van 20 tot 26,5 mtr.
285 kgf   van 22 tot 29 mtr.
310 kgf *   van 22 tot 29 mtr.
410 kgf *   van 27 tot 34 mtr.
550 kgf *   van 33 tot 43 mtr.

*alleen als hydraulisch aangedreven boegschroef leverbaar

boegschroef joystickJachtwerf van Vliet kan voor uw die lang gekoesterde boeg- of hekschroef inbouwen. Bij de advisering houden wij rekening met de gebruikssituaties waarin u dit fantastische hulpmiddel gaat gebruiken.

Gallery Boegschroef en hekschroef inbouwen